WEBINAR: Een Kerk van Nabijheid Worden – Uitdagingen en Kansen van de Synodale Weg

Op vrijdag 18 november a.s. organiseert Divine Renovation in samenwerking met Alpha een webinar over een belangrijk en actueel onderwerp voor - missionaire - parochies: "Een Kerk van nabijheid worden: Uitdagingen en kansen van de Synodale Weg". Het webinar wordt gehouden om 19:00 uur Nederlandse tijd. De voertaal is Engels, maar desgewenst zal er Nederlandse vertaling beschikbaar zijn. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden.

Wereldwijd willen katholieken antwoord geven op de visie van paus Franciscus om een “kerk van nabijheid” te worden. Maar wat betekent het eigenlijk om synodaliteit concreet te maken in de dagelijkse praktijk van de parochie? Hoe zou dat eruit kunnen zien?
Wat bedoelt Paus Franciscus als hij de Kerk oproept om “een kerk van nabijheid” te worden? Wat is synodaliteit eigenlijk? Wat zijn de uitdagingen en de kansen die dit biedt voor een parochie die haar roeping tot evangelisatie wil uitleven?

Om aandacht te geven aan deze belangrijke vragen nodigen Divine Renovation en Alpha je uit voor dit webinar. Sluit aan bij een gesprek tussen Fr. James Mallon, zr. Nathalie Becquart en dr. Hannah Vaughan-Spruce, waarin zij dieper ingaan op wat het betekent om synodaliteit te beleven op het niveau van de parochie.

Mis dit belangrijke gesprek niet. Nodig andere parochieleiders uit, en overweeg het webinar samen te volgen en na te bespreken. Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden

• Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding krijg je een Zoom link voor het webinar toegezonden. Op de avond zelf kun je de Nederlandse vertaling van het webinar inschakelen.
  • Tip: kijk dit webinar met een groep vanuit de parochie of met andere parochieverantwoordelijken, en spreek er na afloop met elkaar over door.