Carolien Hoogenboom nieuwe coördinator Alpha Katholiek

 

Vanaf 1 mei 2024 is Carolien Hoogenboom aangesteld als coördinator voor Alpha Katholiek bij Alpha Nederland in Driebergen-Rijsenburg. 
 
Carolien: "Als relatiemanager voor Alpha Katholiek help ik parochies om een Alpha cursus te starten, of om te groeien van één naar meerdere cursussen per jaar. In deze rol wil ik parochies die openstaan voor nieuwe gelovigen ondersteunen in deze missie. Daarbij hoort ook het trainen van Alpha teamleiders, om de ingrediënten van de Alpha cursus beter te begrijpen en te realiseren. Vanwege mijn passie voor het werken met de jongere generaties ben ik ook zeker aanspreekbaar als het gaat om de inzet van Alpha in het tiener- en jongerenwerk, of in de vormselvoorbereiding.” 
 

Missionaire Parochie

Binnen het Ecosysteem Missionaire Parochie is Carolien geen onbekend gezicht. Vanaf het begin is zij op verschilende manieren betrokken geweest bij de organisatie van de conferenties op logistiek vlak. De afgelopen jaren zet zij zich in om jongeren en young professionals te betrekken bij de Missionaire Parochie.
 
Carolien: "Waar ik enthousiast van word is mensen tot geloof te zien komen, en van geloofsgemeenschappen die open staan om nieuwe mensen vol liefde te ontvangen. Dat vind ik terug bij de Missionaire Parochie. Bij Alpha kan ik me inzetten om met de Alpha cursus aan parochies een mogelijkheid te bieden om mensen gastvrij te ontvangen en op hun zoektocht in het geloof te begeleiden. Ik vind het heel mooi dat mensen bij Alpha al hun opvattingen mogen delen en dat zij gedurende de weken steeds meer het geloof in een liefdevolle God gaan begrijpen en omarmen. De Alpha cursus zorgt voor een sterke gemeenschap en brengt nieuwe, vurige gelovigen voort die zich willen inzetten voor een gastvrije gemeenschap. De ingrediënten van de Alpha cursus veranderen de cultuur van je parochie op een heel bijzondere wijze!" 
 

Contact

Wilt u ook met Alpha aan de slag in uw parochie? Of heeft u vragen over wat Alpha is, of hoe het ingezet kan worden? Misschien kan Carolien iets voor u betekenen! U kunt contact met haar opnemen via carolien@alphanederland.org.