Catholic Parish Summit: Where is your parish going?

Van 12 t/m 14 juni 2024 vindt de Catholic Parish Summit (CPS) in Harrogate (Verenigd Koninkrijk) plaats. Namens het Ecosysteem Missionaire Parochie willen we je uitnodigen om met de verantwoordelijken uit je parochie mee te gaan naar deze conferentie! Het programma is veelbelovend, met sprekers als fr. James Mallon en sr. Miriam James Heidland SOLT. De conferentie wordt georganiseerd door Divine Renovation en vanuit Nederland willen we graag met een groep aan dit evenement deelnemen.

We verwachten dat deelname aan de Catholic Parish Summit inspiratie en een impuls kan geven aan het opbouwen van missionaire parochies in Nederland. Daarbij werkt de conferentie tegelijkertijd als een vorm van ‘teambuilding’ voor jouw team in de parochie (wat voor vorm dit team op dit moment ook aanneemt). Daarnaast is het plan om in de twee dagen ná de conferentie (15 en 16 juni 2024) een parochie te bezoeken, die met de principes van Divine Renovation werkt in het Verenigd Koninkrijk (naprogramma). Dit kan helpen om een beeld te vormen hoe een missionaire parochie eruit kan zien!

Tickets conferentie
We vragen je om zelf een ticket voor de conferentie te boeken via www.catholicparishsummit.org.
Voor de betaling is een creditcard nodig. Je kunt zelf of met jouw team kiezen uit een basic ticket (£149 = ca. €170) of een premium ticket (£249 = ca. €290). Bij het premium ticket zijn o.a. avondmaaltijden inbegrepen.

Jongvolwassenen: Er is tevens een speciale prijs voor jongvolwassenen tot 30 jaar (max. 100 personen), deze is £130,
dat is ca. €150. De code voor dit ticket is YA@CPS en deze zijn langer te verkrijgen - tot 1 mei 2024.

Accommodatie
Er zijn verschillende hotels te boeken via de conferentie met korting, zie: https://events.reservation-
highway.co.uk/?session=926&dpw=div24

Voor degenen die minder te besteden hebben of het gezellig vinden om met andere Nederlanders samen te overnachten, hebben we enkele plekken geboekt in een Airbnb voor € 200 per persoon voor 3 nachten (12-14 juni 2024), inclusief ontbijt.
Mocht je daar interesse in hebben laat het dan zo spoedig mogelijk weten aan Carolien via choogenboom@missionaireparochie.nl

Vervoer
We vragen je om zelf het vervoer naar en van het Verenigd Koninkrijk te verzorgen. De omgeving van Harrogate is een mooi vakantieverblijf, dus voel je vrij om er een aantal dagen voor of achter te plakken. De dichtstbijzijnde luchthaven is Leeds-Bradford en vanaf Londen kun je met het openbaar vervoer reizen als je de treinoptie kiest.

Voor het naprogramma op 15 en 16 juni zal het vervoer geregeld worden (zie hieronder).

Al met al is deze conferentie voor ons Nederlanders (en Vlamingen) niet goedkoop! Vraag dan ook wat er mogelijk is qua sponsoring in de parochie of wellicht via een particuliere sponsor.

Naprogramma
Na de conferentie zullen we een parochie in het Verenigd Koninkrijk bezoeken, die met de principes van Divine Renovation werkt. We hopen hier met een groep Nederlanders (en Duitsers) naartoe te kunnen gaan. We hopen dit naprogramma deels of geheel te subsidiëren. Het naprogramma omvat vervoer, programma en overnachting. Het zal mede afhangen of we in gastgezinnen kunnen
overnachten of dat toch hotelovernachtingen nodig zijn.

Aanmelden voor het naprogramma kan via Carolien: choogenboom@missionaireparochie.nl
Voor meer informatie over de Catholic Parish Summit: www.catholicparishsummit.org